SAPIENTIA Nova informacije klijentima (COVID-19 – MJERE; 19.03.)

Poštovani klijenti,

19.03.2020. godine Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja koja stupa na snagu s danom donošenja.
Protuepidemijske mjere koje se nalažu ovom Odlukom su zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu te obustava rada u djelatnosti trgovine osim prodaje nužnih artikala kao što su hrana i lijekovi. Opširnije informacije koji poslovni subjekti i pod kojim uvjetima nastavljaju s radom dostupne su na stranicama Porezne uprave: LINK

Porezna uprava objavila je Obavijest obveznicima fiskalizacije o postupanju kod prijave podataka o privremenom zatvaranju poslovnica ili promjene radnog vremena prema kojoj poduzetnici trebaju provesti promjenu podataka u ePoreznoj i u slučaju izmjena uzrokovanih COVID19 protuepidemijskim mjerama. Uputa Porezne uprave je da se prilikom dostavljanja podataka o promjenama u predviđenom polju Napomena navede od kada se ta promjena stvarno primjenjuje.
LINK: OBAVIJEST OBVEZNICIMA FISKALIZACIJE

​​Želimo Vam puno zdravlja i “korona-virus-free” period koji je pred nama!

SAPIENTIA Tim